Filmen ”Bitch” som är skriven av Marianna Palka berättar historien om en desperat kvinna som helt enkelt får nog. Brighton Sharbino spelar huvudrollen som hemmafrun Tiffany Hart som i den inledande scenen försöker ta sitt liv genom att hänga sig. Hon håller på att gå under av all stress med hushåll, barn och en man som varken lyssnar eller är hemma.

Tiffany misslyckas med självmordet och beslutar sig för att bli en hund istället. Hon ser fortfarande ut som vanligt men hon beter sig precis som en hund genom att skälla, rulla runt på golvet och rulla sig i bajs. Mannen i huset rycks plötsligt och brutalt ur sin dagdröm och hamnar mitt i ett vardagligt hushålls kaotiska kalabalik med städning, matlagning, tvätt och bråkande barn som ska lämnas och hämtas på dagis. Hustrun får han ha inlåst i källaren för att inte grannarna ska upptäcka att hon har blivit en tokig byracka.

Filmen balanserar på gränsen mellan att vara direkt bisarr, smått komisk och en smula konstig samtidigt som den har sina poänger och slår an strängar hos utarbetade mammor världen över. Oberäkneligheten är också närvarande och ger komedin den karaktäristiska skräckblandade svärtan.