Att skratta, antingen själv eller tillsammans är en härlig känsla och det sägs dessutom att ett gott skratt förlänger livet. Vill man skratta kan man exempelvis göra roliga saker som att gå på tivoli eller besöka en standup-artist man gillar. I Sverige finns det dessutom ganska många sådana som exempelvis David Batra eller Johan Glans.

Ett annat välkänt sätt att skratta är att titta på film, och då välja komedi som har som syfte att få tittarna att skratta. Genom tiderna har det producerats mängder med filmer som gjort att människor skrattat sig hesa i biosalonger och tv-soffor runt om i landet. En klassisk komediskådespelare är Jim Carrey som skapat skratthysteri i filmer som Ace Ventura, Liar Liar och framför allt Dum & Dummare.

Många kanske även har en dröm om att starta ett eget filmbolag och producera egna filmer. Det är inte så lätt att ta sig in i branschen men om man börjar i liten skala så kan man ta ett företagslån hos Qred för att sedan förverkliga drömmarna.

I denna artikel ska vi dock lägga fokus på en annan väldigt känd komediskådespelare. Tyvärr kan vi inte längre ta del av några nya filmer då han lämnade jordelivet år 2010. För er som ännu inte listat ut vem det handlar om, så är svaret Leslie Nielsen.

Leslie Nielsen var aktiv som skådespelare år 1956 – 2011 och i många fall har han gett tittarna galna skrattanfall med sina dumma kommentarer och roliga minspel.

För er som inte är så bekanta med denna man och inte sett några av hans filmer, så kommer här några tips på bra filmer som ni bör se:

  • Nakna pistolen-trilogin. Består av tre filmer där Leslie Nielsen spelar poliskommissarien Frank Drebin. Han är dock lika bra på att ställa till problem för sig själv, sina kolleger och allmänheten, som han är på att fånga tjuvar. Han lyckas kort och gott med allt som ingen annan skulle lyckas med, på gott och ont. Exempelvis hamnar han som av en händelse på Oscarsgalans scen och hans framträdande är minst sagt misslyckat.
  • Titta vi flyger. Här spelar Leslie Nielsen läkare ombord på ett flygplan där piloterna blivit matförgiftade. Han kommer in ganska sent i filmen men tar på sig en stor roll och går knappast obemärkt förbi.
  • Spy Hard. I denna film spelar Leslie Nielsen huvudrollen som den pensionerade agenten Dick Steele. Han övertygas dock att göra comeback som agent i samband med att hans ärkerival General Rancor åter begett sig ut på brottets bana.

Ovan nämnda filmer är helt klart sevärda om du verkligen vill skratta. Det finns även mycket underfundig humor i filmerna så det gäller att i stort sett vara uppmärksam på varje ord som sägs.