Filmen ”Hot Fuzz” från 2007 är en rolig actionkomedi med Simon Pegg och Nick Frost i huvudrollerna. Det är med andra ord samma duo som var upphov till skräckkomedin ”Shaun of The Dead”. Denna gång kretsar handlingen kring en adrenalinjunkie till storstadssnut som är så effektiv att han måste omplaceras. Nicolas Angel (Simon Pegg) får nämligen alla sina kollegor i London att se dåliga ut i jämförelse.

Nicolas placeras istället i en tråkig liten småstadsort mitt ute på landet där det i princip aldrig händer någonting. Där träffar han Danny Butterman (Nick Frost) som blir hans nya kollega. Danny är Nicolas raka motsats. Han är långsam, lite trög och inte särskilt intelligent. Dynamiken mellan dessa båda motpoler är riktigt rolig. Till en början händer inte mycket i den lilla staden men det dröjer inte länge förrän den ena oförklarliga olyckan efter den andra inträffar. Frågan är om det verkligen är fråga om en konspiration eller om allting bara sitter i huvudet på den överaktive supersnuten.

Filmen är sprängfylld med action som en fullmatad handgranat som går av med korta intervall. Skämten kommer i andra hand men filmen är ändå riktigt humoristisk och driver en hel del med actiongenren.