Nästan alla människor vet hur det känns att vara olyckligt kär och en del har riktigt smärtsamma minnen av händelser som dröjer sig kvar på resan genom livet. Liksom man minns den stora kärleken minns man också den som inte stannade kvar eller som kom på andra tankar vid altaret. Detta är naturligtvis ett populärt tema inom genren romantisk komedi och vem kan glömma Julia Roberts fantastiska karaktär i Runaway Bride från 1999?

En annorlunda vinkling ges i filmen ”Dumpad” vars originaltitel är ”Forgetting Sarah Marshall” från 2008. Här är det pojkvännen som ges utrymme att berätta sin version. Till en början är Peter som spelas av Jason Siegel överraskad över att bli så plötsligt dumpad av sin filmstjärna till flickvän. Han förstår inte alls hur det kunde hända och gömmer huvudet i sanden som en struts samtidigt som han försöker komma över sitt livs kärlek med en serie tillfälliga förbindelser. Sarah Marshall spelas av Kristen Bell. Många tittare kan känna igen sig i den hopplöshet som Peter känner och den förödmjukelse som en del scener bjuder på där han som komisk effekt bland annat blottar sig i total emotionell nakenhet. Scenen blev naturligtvis väldigt omtalad.

Peter beslutar sig för att åka till Hawaii för att komma bort och naturligtvis har Sarah Marshall också begett sig dit på semester med sin nya pojkvän. Pojkvännen är självklart den alldaglige och smått tafatte Peters raka motsats. Russell Brand spelar den snygge och framgångsrike rockstjärnan Aldous Snow. Peter får vara med om en omtumlande resa och lär sig mycket om sig själv i processen samtidigt som han upptäcker den självständiga och vackra Rachel Jensen som spelas av Mila Kunis.

Den till synes glättiga filmen har en djupare mening om man bryr sig om att skrapa lite på ytan. Ledordet i filmen tycks vara förlåtelse. Människor har en tendens att utsätta sig själva och andra för destruktiva gärningar och egoistiska handlingar. Ofta har människor ganska svårt att förlåta sig själva och därför kan det vara en lättnad när någon annan drabbas av ett ögonblick av självinsikt och plötsligt inser hur saker och ting förhåller sig. Ibland passar man helt enkelt inte ihop och livet måste gå vidare. Man lär sig enormt mycket av ett uppbrott och det finns fler fiskar i havet.