”Tropic Thunder” från 2008 är en ruskigt bra actionkomedi där ett filmteam står i centrum för handlingen. I rollerna finns stora namn som Jack Black, Ben Stiller, Robert Downey Jr och Tom Cruise. Teamet ska spela in actionrullen ”Tropic Thunder” mitt ute i den asiatiska djungeln. Skådespelarna är alla extremt egocentriska och självupptagna och lyckas inte följa regissörens vision.

Producenten för filmen kräver att regissören verkligen tar i med hårdhandskarna och ror projektet i hamn. En gammal krigsveteran som spelas av Nick Nolte hyrs in för att skrämma teamet till realistiskt skådespeleri genom att ligga i bakhåll och sätta upp fällor. Det hela leder naturligtvis till total katastrof när filmteamet råkar reta upp en terroristgrupp mitt inne i djungeln som kommer efter dem som en flock ilskna bin. Nu börjar ett sanslöst äventyr där skådisarna måste förlita sig på sig själva. Det finns inget utrymme för fuskande mitt i brinnande krig.

Filmen driver med Hollywood på ett farsliknande sätt och utnyttjar actionkomedin och genrens möjligheter till max. Ben Stiller har inte bara en av huvudrollerna i filmen utan har också skrivit filmmanuset tillsammans med Justin Theroux och Etan Cohen.