I actionkomedin ”True Lies” från 1994 spelar actionhjälten Arnold Schwarzenegger en av huvudrollerna som försäljaren Harry Tasker. Sanningen är dock en helt annan. Harry är i själva verket en hemlig agent som försöker leva ett dubbelliv. Jamie Lee Curtis spelar hans ensamma och försummade fru Helen. Eftersom Harry är fullt upptagen med att rädda landet från terrorister är han nästan aldrig hemma.

Det hela leder till att Helen har en affär med en bilhandlare som utger sig för att vara spion. Harry får reda på affären och försöker vinna tillbaka sin fru genom att iscensätta en fejkad kidnappning och ge henne lite spänning. Det hela slutar i katastrof när en farlig terroristgrupp kidnappar henne och Harry på riktigt och de vita lögnerna blir verklighet. Terroristerna har en atombomb som de tänker spränga över Florida.

Helen får veta sanningen och hon blir indragen i sin mans topphemliga arbete. Filmen bjuder på gott om action och spännande scener men den komiska delen glöms bort emellanåt. När sanningen väl har kommit fram är det mest action men det passar egentligen båda huvudrollsinnehavarna ganska bra även om båda två tidigare har skojat en hel del på film.